Verdediger verlaat AZ na vijfenhalf jaar: Ik wil graag naar een leuk land

Verdediger verlaat AZ na vijfenhalf jaar: "Ik wil graag naar een leuk land"

14-05-2017 09:23
14

Mattias Johansson (25) is bezig aan zijn laatste weken bij AZ. De Zweedse rechtsback is na vijfenhalf jaar in Alkmaar toe aan een nieuw avontuur, zo liet hij de clubleiding eerder dit seizoen weten. Er speelt nog niets, vertelt Johansson via de officiële kanalen van AZ. 

"Een transfer is iets wat via mijn zaakwaarnemer gaat. Wat ik belangrijk vind bij een vervolgstap? Ik wil graag naar een leuk land. Ik heb met veel plezier in Nederland gewoond, maar het weer is niet altijd even prettig. De club en stad waar ik naar toe ga, moet ook buiten het voetbal om leuk zijn", aldus de vleugelverdediger. "Alleen weet je nooit hoe het loopt. Het is spannend."

Of geld een rol speelt bij zijn keuze voor een nieuw onderkomen? "Als voetballer heb je nu eenmaal een jaar of vijftien om je geld te verdienen. Echter vinden veel mensen een keuze voor geld raar. Het is daarom makkelijk om nu te zeggen dat ik voor het sportieve plaatje ga. Natuurlijk wil ik kijken hoe goed ik als voetballer kan zijn, maar die keuze kan ik pas maken als het daadwerkelijk zover komt."