Van Bronckhorst hoeft Ajax-tussenstand niet te weten: 'Dat hoop je wel'

Van Bronckhorst hoeft Ajax-tussenstand niet te weten: 'Dat hoop je wel'

14-05-2017 10:21
26

Feyenoord krijgt zondagmiddag een tweede en laatste kans om kampioen van Nederland te worden. In De Kuip moet het gebeuren tegen Heracles Almelo. Veel fans rekenden vorige week al op het binnenhalen van de titel. Trainer Giovanni van Bronckhorst is blij dat Het Legion de afgelopen dagen positief is gebleven.

"Ik ben altijd positief en zo kijk ik ook naar de wedstrijd tegen Heracles. Sommige ploegen hebben niet de kans om nóg een kampioenswedstrijd te spelen. Bij ons is dat meteen de week erna. Kampioenschappen worden niet in één keer beslist. Dat hoop je dat wel. Het was in elk geval heel positief hoe we hier werden ontvangen na de wedstrijd tegen Excelsior", aldus de coach in gesprek met De Telegraaf. 

"De steun die we altijd hebben zag je ook weer na aankomst bij ons stadion. We hadden wel verloren, maar niet het kampioenschap. Dat kunnen we de komende wedstrijd winnen. Dat gevoel werd deze week met de dag sterker."

Bij winst op Heracles is Feyenoord kampioen. De uitslag bij Willem II-Ajax doet er dan niet meer toe. Van Bronckhorst laat zich niet speciaal op de hoogte houden van de stand in Tilburg. "We zullen het wel meekrijgen, maar feit blijft dat wanneer wij zelf winnen, we kampioen van Nederland zijn."