Alle deelnemers aan de play-offs om Europa en promotie/degradatie op een rij

Alle deelnemers aan de play-offs om Europa en promotie/degradatie op een rij

14-05-2017 19:00
15

Alle deelnemers aan de play-offs om Europees voetbal én de play-offs om promotie/degradatie zijn na de ontknoping van het reguliere Eredivisie-seizoen bekend. Wij zetten het voor je op een rij.

Play-offs om Europa
FC Groningen en sc Heerenveen pakten zondag de laatste twee tickets voor de play-offs om Europees voetbal. Groningen won met liefst 3-5 van FC Twente, terwijl Heerenveen zich plaatste ondanks een 0-2 nederlaag bij NEC. FC Utrecht en AZ waren al zeker van kwalificatie. Inzet is een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League.

Heracles Almelo heeft overigens evenveel punten als Groningen en Heerenveen, maar staat na de 3-1 nederlaag bij kampioen Feyenoord door het minste doelsaldo met lege handen. FC Twente is weliswaar de nummer zeven, maar is door de financiële problemen van vorig jaar uitgesloten voor Europees voetbal.

Play-offs om promotie/degradatie
Roda JC en NEC zijn veroordeeld tot de play-offs om promotie/degradatie om lijfsbehoud af te dwingen. Vooral in Kerkrade zal men zuur zijn, omdat Roda op de laatste speeldag de vijftiende plaats verspeelde. NEC moet zich via de nacompetitie proberen zich te handhaven, ondanks een 0-2 zege op Heerenveen.

Roda, de nummer zeventien van de Eredivisie, begint op 18 mei met een uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Nummer zestien gaat op bezoek bij FC Emmen. De returns zijn drie dagen later.