VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, duo van Sparta

VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, duo van Sparta

15-05-2017 10:00
4

Hoe kan het ook anders: kampioen Feyenoord is hofleverancier in VP's laatste Elftal van de Week van dit seizoen. NEC, ondanks een plek in de nacompetitie en het veilige Sparta leveren twee spelers.

Joris Delle (NEC)
De beste keeper van de laatste Eredivisie-speelronde. Voor NEC is het seizoen echter nog niet voorbij. De Nijmegenaren hebben een goede Delle nodig om de nacompetitie te overleven.

Dario Dumic (NEC)
In Nijmegen wordt de komende weken ook gekeken naar Dumic. De verdediger bewees tegen Heerenveen in elk geval dat hij er klaar voor is. Leverde twee assists en hield de nul.

Hector Moreno (PSV)
Maakte tegen PEC Zwolle zijn zevende doelpunt van het seizoen, waarmee hij slechts drie goals is verwijderd van de status van clubtopscorer.

Bart Nieuwkoop (Feyenoord)
Verving de niet honderd procent fitte Rick Karsdorp met verve in de kampioenswedstrijd van Feyenoord. Nieuwkoop is een belangrijke kandidaat voor meer speeltijd volgend seizoen.

Santiago Arias (PSV)
Eén van de weinige PSV'ers die met een positief gevoel kan terugkijken op zijn seizoen. Scoorde in wat waarschijnlijk zijn laatste optreden in Eindhoven was.

Karim El Ahmadi (Feyenoord)
Viel in de kampioenswedstrijd van vorige week door de mand, maar herpakte zich zondag. Was overal en nergens en behoort tot de beste spelers in de kampioensploeg van Feyenoord.

Frenkie de Jong (Ajax)
Voor het eerst in zijn carrière speelde De Jong negentig minuten in de hoofdmacht van Ajax, uitgerekend tegen zijn oude club Willem II. Dat deed de twintigjarige middenvelder goed.

Oussama Idrissi (FC Groningen)
Op z'n Robbens kwam Idrissi twee keer naar binnen tegen FC Twente, en twee keer was het raak. Met twee haast identieke wereldgoals hielp hij Groningen aan een 3-5 overwinning.

Craig Goodwin (Sparta)
Sparta balanceerde op het randje van de nacompetitie, maar invaller Goodwin besliste op de slotdag anders. Met twee assists en een doelpunt zorgde hij voor lijfsbehoud.

Martin Pusic (Sparta)
Scoorde drie keer in de laatste twee wedstrijden, waardoor Sparta na een zéér moeizame tweede seizoenshelft toch veilig is. Pusic hoeft voorlopig geen drankje meer te betalen op Spangen.

Dirk Kuyt (Feyenoord)
Een dikke 10 voor het boegbeeld van Feyenoord. Met een hattrick leidde Kuyt zijn ploeg naar de eerste landstitel in achttien jaar. Een jongensboek, twee jaar na zijn terugkeer.