PSV-talent na eerste volledige wedstrijd: 'Volgend seizoen bij A-selectie starten'

PSV-talent na eerste volledige wedstrijd: 'Volgend seizoen bij A-selectie starten'

15-05-2017 10:40
18

Sam Lammers klopt steeds nadrukkelijker op de deur bij PSV. De twintigjarige spits speelde zondagmiddag tegen PEC Zwolle zijn eerste volledige wedstrijd namens de Eindhovenaren en luisterde deze mijlpaal op met een doelpunt. 

"Ik was tijdens de wedstrijd niet bezig met een wissel of de kans dat ik gewisseld zou kunnen worden", aldus Lammers in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De jongeling wil volgend seizoen zijn kans grijpen in PSV 1. "Voor mij is het nu zaak om in de voorbereiding op het nieuwe seizoen fris voor de dag te komen. Ik ga ervan uit dat ik dan gewoon bij het eerste elftal kan starten. Wat er daarna gebeurt, zien we wel. Dat is nog ver weg."

PSV-trainer Phillip Cocu mag volgend seizoen wat meer aandacht besteden aan de opkommende jeugd, zo vindt het Eindhovens Dagblad. 'Cocu heeft Lammers lang niet als bruikbare kracht voor PSV 1 gezien en bij Jong PSV in ieder geval Albert Gudmundsson, voor wat betreft wedstrijden, volledig genegeerd. De IJslander speelde de eerste seizoenshelft als een krant, maar heeft zich vanaf januari ongekend sterk opgericht. Er is uiteraard geen garantie dat het met hen vaker aan boord dit seizoen anders was gelopen, maar hun ontwikkeling heeft wel onnodige vertraging opgelopen.'