De Jong: 'Als de trainer dat gelijk zegt, wordt het een ander verhaal'

De Jong: 'Als de trainer dat gelijk zegt, wordt het een ander verhaal'

16-05-2017 10:26
6

Het PSV-avontuur van Siem de Jong zit erop. De huurling van Newcastle United keert terug naar Engeland maar het is nog onzeker of hij daar komend seizoen ook zijn wedstrijden gaat spelen. 

"Er is afgesproken dat ik na het seizoen terugga naar Newcastle United", zegt De Jong tegen De PSV Supporter. "Ik zie het als een uitdaging om mezelf te bewijzen in de voorbereiding. Als de trainer gelijk al zegt dat hij iemand anders zoekt, wordt het een ander verhaal. Vorig jaar heeft coach Rafael Benitez aangegeven dat hij me kon gebruiken, maar dat hij ook van plan was om te gaan rouleren. Voor mezelf was het vooral belangrijk om fit te worden en veel te spelen, om progressie te boeken"

Dus vertrok De Jong op huurbasis naar PSV. "Het was niet mijn eerste keuze om terug te keren naar Nederland, maar toen ik geblesseerd raakte, werd ik afhankelijk van wat er mogelijk was. Ik ben blij dat PSV concreet werd. (...) Ik ben PSV dankbaar voor de kans die ik hier heb gekregen", aldus de broer van PSV-aanvoerder Luuk de Jong.