Update: Ajax bevestigt contractverlenging Onana: jaartje langer dan verwacht

Update: Ajax bevestigt contractverlenging Onana: jaartje langer dan verwacht

16-05-2017 18:06
74

Ajax en André Onana hebben een akkoord bereikt over een nieuw contract. De 21-jarige doelman zet volgens De Telegraaf dinsdag nog zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot de zomer van 2020

De onderhandelingen tussen Ajax en Onana over een nieuwe verbintenis begonnen moeizaam omdat zaakwaarnemer Albert Botines niet tevreden was met het geboden salaris. Een bezoek aan Barcelona van directeur spelerszaken Marc Overmars en financieel directeur Jeroen Slop bracht de zaak echter aan het rollen. Onana gaat tot de grootverdieners behoren, precies zoals Botines wilde.

Anderhalf jaar geleden kocht Overmars Onana voor 250.000 euro van FC Barcelona en dit seizoen maakt de keeper een verrassende ontwikkeling door. Tegen de verwachtingen in is hij de vaste nummer één geworden onder de Ajax-lat na het vertrek van Jasper Cillessen. Het vorige contract van Onana liep af in de zomer van 2018.

Update 18.06: Ajax heeft dinsdagavond bevestigd dat André Onana zijn contract in Amsterdam heeft verlengd. De nieuwe verbintenis loopt niet door tot medio 2020, zoals eerder gemeld, maar tot de zomer van 2021. "Ik voel me thuis bij Ajax en in Nederland. Nu wil ik mooie prijzen winnen met deze club", laat Onana weten.