PEC wil subtop Eredivisie bestormen: Dit jaar heeft ons aan het denken gezet

PEC wil subtop Eredivisie bestormen: "Dit jaar heeft ons aan het denken gezet"

16-05-2017 18:54
34

PEC Zwolle werkt aan een plan waarmee het binnen vijf jaar doorgroeit naar een structurele subtopper. In het plan is er onder meer ruimte voor een uitbreiding van het stadion van 13.000 naar 16.000 zitplaatsen.

Voorzitter Adriaan Visser en technisch directeur Gerard Nijkamp werken met een groep mensen binnen PEC aan het plan. "Dit seizoen heeft ons wel aan het denken gezet. Het is nog behoorlijk kwetsbaar", zegt Visser, voorzitter van de nummer veertien van de Eredivisie, in gesprek met Voetbal International. "Als je een minder jaar hebt kun je zomaar in de nacompetitie belanden. Dat is bloedlink. We hebben berekend dat we bij degradatie drie tot vier miljoen euro moeten inleveren op onze begroting."

PEC wil zich onttrekken uit de degradatiezone en een stabiele Eredivisie-subtopper worden. Naast de uitbreiding van het stadion mikt de club ook op een hoger spelersbudget. Er wordt overwogen opnieuw een investeringsfonds te beginnen. "We houden vast aan onze kernwaarden", stelt Visser. "We gaan geen exorbitante salarissen betalen, maar wel goede, marktconforme bedragen. Daarnaast blijven we een opleidingsclub. Het gaat om een goede mix van jonge, aanstormende talenten die hogerop willen in combinatie met ervaring." PEC mikt binnen vijf jaar op een eindklassering tussen plek acht en twaalf. "Met soms een uitschieter naar plek zes of zeven", aldus Visser.