Schaken (35) zwaait af bij ADO: 'Gewoon nog één keer ergens knallen'

Schaken (35) zwaait af bij ADO: 'Gewoon nog één keer ergens knallen'

17-05-2017 07:21
19

Ruben Schaken gaat ADO Den Haag verlaten. De 35-jarige routinier geeft aan nog één jaar te willen voetballen, maar wel ergens anders.

"Ik stop bij ADO. Dat boek is na twee hectische, maar mooie jaren, nu gesloten", vertelt Schaken aan De Telegraaf. "Ik wil nog één jaar voetballen, want ik voel me goed. Ik ben nog fit, snel. Het liefst ga ik nog een jaar door in de Eredivisie, maar mits het hele plaatje klopt, is het buitenland wellicht ook een optie."

Schaken hoopt dan niet op situaties zoals bij Inter Baku in Azerbeidzjan, waar hij zijn salaris niet kreeg. "Nee, dat soort taferelen wil ik niet meer, al is het daar uiteindelijk ook nog netjes afgehandeld, dus zo dramatisch was het ook weer niet. Dat soort risico's loop je wel eens. Clubs waar je van tevoren je geld krijgt, die zijn er niet. Ik wil gewoon nog één keer gewoon ergens lekker knallen, nog één keer volle bak gaan."

De aanvaller is blij dat ADO het seizoen met handhaving heeft afgesloten. "ADO is ook een heel mooie club, waar helaas in de organisatie toch iets drastisch zal moeten veranderen. Dat is bij iedereen bekend. Ik wil de supporters van ADO bedanken en de club, omdat deze twee jaar geleden vertrouwen in me had na een wat moeilijkere periode. Ik wens ADO het allerbeste."