Matig United dankt Romero en komt in aanloop naar Ajax-clash goed weg met remise

Matig United dankt Romero en komt in aanloop naar Ajax-clash goed weg met remise

17-05-2017 22:34
10

Een zwak Manchester United heeft woensdagavond een punt overgehouden aan het uitduel met Southampton. In het St. Mary's Stadium bleef het 0-0. United-goalie Sergio Romero stopte in de openingsfase een strafschop. De ploeg van José Mourinho heeft nog één wedstrijd op het programma staan voordat het Ajax volgende week treft in de finale van de Europa League. 

Southampton, met Dusan Tadic in de basis en Jordy Clasie op de bank, begon sterk aan de wedstrijd. De bal ging op de stip nadat Eric Bailly op knullige wijze een handsbal had gemaakt. Romero, de vervanger van David de Gea, keerde de inzet van Manolo Gabbiadini. The Saints kregen daarna nog een paar aardige kansen, maar gescoord werd er niet. 

De wedstrijd tussen de nummers acht en zes van de Premier League kwam ook na de pauze niet echt los. United, dat overduidelijk al met het hoofd bij het treffen met Ajax zit, kreeg één goede kans. Anthony Martial trof de baal. Aan de andere kant van het veld waren Jay Rodriguez en Tadic dichtbij de 1-0. Die goal viel uiteindelijk niet. De sterk keepende Romero hield zijn doel schoon. Domper voor United was het geblesseerd uitvallen van Marouane Fellaini. 

Tijdens de slotronde van de Engelse competitie neemt United het zondagmiddag op Old Trafford op tegen Crystal Palace. Drie dagen later is Ajax de tegenstander in Stockholm.