Krant wijst Van Dijk als beste speler aan: 'Meest gewilde verdediger in Engeland'

Krant wijst Van Dijk als beste speler aan: 'Meest gewilde verdediger in Engeland'

18-05-2017 08:09
7

Virgil van Dijk is door The Guardian aangewezen als de beste speler van Southampton dit seizoen. Dit terwijl hij sinds januari al buitenspel staat vanwege een zware knieblessure.

Dat weerhoudt de Engelse krant er echter niet van om Van Dijk te belonen voor een geweldige eerste seizoenshelft. De verdediger krijgt het gemiddelde cijfer 7.43 voor zijn spel dit seizoen en dat is genoeg om de beste speler van Southampton in de Premier League te zijn. 'De 25-jarige is misschien wel de meest gewilde verdediger in de Premier League en daar zijn goede redenen voor', schrijft The Guardian.

Wedden

Meer odds

'Hij is dominant in de lucht en wint 4.7 kopduels per wedstrijd, en zijn gemiddeld aantal intercepties ligt op 2.6 per wedstrijd. Het zou een wonder zijn als Van Dijk volgend seizoen nog steeds in het St. Mary's speelt', aldus de krant. Zeven spelers die volgens The Guardian de beste van hun club zijn hebben een hoger cijfer dan Van Dijk: Eden Hazard (Chelsea, 7.79), Alexis Sánchez (Arsenal, 7.74) Paul Pogba (Manchester United (7.71), Roberto Firmino (Liverpool, 7.55), Harry Kane (Tottenham Hotspur, 7.52), Romelu Lukaku (Everton, 7.50) en Kevin De Bruyne (Manchester City, 7.49).