'Manchester United-legende en McClaren nemen De Roon onder hun hoede'

'Manchester United-legende en McClaren nemen De Roon onder hun hoede'

18-05-2017 11:36
3

Manchester United-icoon Ryan Giggs is in beeld om de nieuwe manager van het gedegradeerde Middlesbrough te worden. Voormalig FC Twente-trainer Steve McClaren moet in dat geval technisch directeur worden bij de club van Marten de Roon.

Volgens The Daily Mail is de 43-jarige Welshman dé favoriet om in de zomer het stokje over te nemen van Steve Agnew, die de huidige nummer 19 van de Premier League op dit moment onder zijn hoede heeft. McClaren gaat alleen aan de slag in het Riverside Stadium wanneer Giggs daadwerkelijk benoemd wordt tot trainer. Giggs en de oud-trainer van FC Twente werkten eerder samen bij Manchester United, waar McClaren tussen 1999 en 2001 assistent-trainer was.

Middlesbrough-voorzitter Steve Gibson weigert zich vooralsnog uit te spreken over de aanstaande benoeming. "We willen inderdaad iets gaan veranderen bij de club. Maar hoe het er concreet uit gaat zien, houd ik voor mezelf. De fans willen liever dat ik met nieuws kom dan dat ik alleen maar geruchten de wereld in help."