Feyenoord-coryfee voelt spanning overduidelijk bij kampioenswedstrijd

  Feyenoord-coryfee voelt spanning overduidelijk bij kampioenswedstrijd

  vrijdag 19 mei 2017 om 12:24
  cw
  Dennis Stiphout

  Ben Wijnstekers neemt met zijn 419 competitieduels in Feyenoord-dienst een vijfde plek in op de ranglijst van spelers met het grootste aantal competitiewedstrijden voor de nieuwe landskampioen, maar ook voor 'mister Feyenoord' was het kampioensduel tegen Heracles Almelo, van afgelopen zondag, overduidelijk een van de spannendste wedstrijden bij de Rotterdamse club.

  Dat blijkt uit een unieke test van Opel, de Hartstichting en Feyenoord. Gedurende het kampioensduel werd de hartslag van Wijnstekers, tegenwoordig trainer bij Feyenoord Super School, bijgehouden. In onderstaande grafiek is duidelijk zichtbaar dat het hart van Wijnstekers letterlijk harder begint te kloppen bij de spannende en euforische momenten in het duel.

  Die euforie was na het openingsdoelpunt van Dirk Kuyt het grootste. Ook bij de andere twee doelpunten en na het laatste fluitsignaal stroomt er duidelijk adrenaline door het lijf van Wijnstekers. De voormalige verdediger kwam tussen 1979 en 1985 36 maal uit voor het Nederlands elftal en pakte drie prijzen met 'zijn' Feyenoord: één landskampioenschap (1984) en tweemaal de KNVB-beker (1980 en 1984).

  Lees meer over:EredivisieFeyenoord

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Feyenoord-coryfee voelt spanning overduidelijk bij kampioenswedstrijd