Zweedse lof voor Ajax: 'Goed genoeg op z'n 15e? Gewoon in het eerste'

Zweedse lof voor Ajax: 'Goed genoeg op z'n 15e? Gewoon in het eerste'

19-05-2017 13:34
18

Kennedy Bakircioglu geeft juichadvies voor zijn landgenoten in Zweden. Volgens hem verdient niet Manchester United, maar Ajax alle steun in de Friends Arena.

Bakircioglu, die van 2007 tot 2010 onder contract stond in Amsterdam, is zéér gecharmeerd van Ajax, dat het met een jonge ploeg tot de finale van de Europa League heeft geschopt. "Bij Ajax geven ze talenten wel een kans. Als een speler goed is op zijn vijftiende, komt hij gewoon in het eerste", zegt hij met een knipoog tegen Ajax Life.

"Serieus, van hoe Ajax het doet, kunnen we in Zweden veel leren. Het is voor ons ook de enige manier om weer mee te doen in Europa. Ajax bewijst dat nu. En dus moeten we eigenlijk allemaal voor Ajax zijn tijdens de finale."

Bakircioglu refereert met zijn uitspraken aan de jeugdopleidingen in Zweden, waar weinig talent doorbreekt. "Clubs kijken veel te weinig naar de jeugd, geven talenten veel te weinig kans", vindt hij. "Daardoor gaan die talenten ook veel te vroeg naar het buitenland, waar ze veelal op de bank komen te zitten."