Koeman vindt manier van denken in Nederland naïef: Tactisch kan je veel doen

Koeman vindt manier van denken in Nederland naïef: "Tactisch kan je veel doen"

19-05-2017 14:26
12

Ronald Koeman vindt dat veel trainers in de Eredivisie klassiek denken. Met Everton, waarmee hij dit seizoen op de zevende plaats eindigt, volgt hij zijn eigen filosofie én kijkt ondertussen naar managers als Pep Guardiola.

Aanpassen is daarbij voor Koeman misschien wel het belangrijkste onderdeel, blijkt uit een interview met Voetbal International. "Tactisch kan je als trainer heel veel doen. Juist als jouw ploeg minder kwaliteit heeft dan de tegenstander. Dan red je het niet met alleen de Hollandse School. Dus denk ik na over manieren waarop we het die op papier betere tegenstander moeilijker kunnen maken door een tactische omzetting."

Dat gaat met wisselend succes. Zo werd er bijvoorbeeld met 5-0 van Chelsea verloren, maar werd het Manchester City van Guardiola met 4-0 verslagen. Koeman volgt de aanpak van de Spanjaard, met wie hij jarenlang samenspeelde in het centrum van de Barcelona-defensie, nauwgezet. "Ik vind het heel interessant om te zien hoe hij het aanpakt in Engeland. Pep heeft natuurlijk een bepaalde filosofie. Daarmee heeft hij bij Barcelona en Bayern München veel prijzen gewonnen.”