Feyenoord op kampioensrapport: drie keer een 9, één onvoldoende

  Feyenoord op kampioensrapport: drie keer een 9, één onvoldoende

  vrijdag 19 mei 2017 om 16:00

  De feestweek van Feyenoord begint zijn einde te naderen en dus is het tijd om het kampioensrapport op te maken. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit aan de vijftien Feyenoorders die dit seizoen de meeste Eredivisie-duels achter hun naam hebben staan.

  Brad Jones 7.5
  Niemand had in de zomer van 2016 gedacht dat Brad Jones een jaar lang de eerste doelman zou worden van Feyenoord, laat staan dat hij een van de grote uitblinkers zou zijn. De blessure van Kenneth Vermeer leek in eerste instantie een drama voor Feyenoord, maar Jones werd gehaald bleek een uitstekende vervanger. Constant, weinig slippertjes en heel veel (belangrijke) reddingen.

  Rick Karsdorp 7.5
  Begon niet heel sterk aan het seizoen maar bestreek toen hij weer eenmaal lekker in zijn vel zat de rechterflank als vanouds. De onvermoeibare aanjager speelde zich via Feyenoord zelfs in het Nederlands elftal en mag na een sterk jaar dromen van een transfer.

  Eric Botteghin 8
  Hoe ouder, hoe beter. Botteghin lijkt met het jaar constanter te worden met dit seizoen als absoluut hoogtepunt uit zijn carrière. Op geen foutje te betrappen, onverslaanbaar in de duels en organisatorisch een van de leiders van dit Feyenoord. Verdient alle lof die hem toekomt.

  Jan-Arie van der Heijden 7.5
  De partner van Botteghin en boven zich zelf uitstijgend dit seizoen. Van der Heijden profiteerde vroeg in het seizoen van blessures in de defensie en is niet meer weg te denken uit het verdedigingshart. Niet altijd even zuiver, maar altijd vol inzet en een cultheld onder de Feyenoord-fans.

  Terence Kongolo 7
  Als Kongolo speelt, haalt hij altijd een ruime voldoende, maar de linksback was dit seizoen iets te vaak afwezig vanwege blessures. Is een van de beste spelers op het veld indien fit.

  Miquel Nelom 5.5
  Door de vele momenten dat Kongolo afwezig was moest Feyenoord vaak teruggrijpen naar Nelom en dat was lang niet altijd een succes. Zenuwachtig aan de bal, matig in zijn verdedigen. Zijn fouten moesten te vaak gecorrigeerd worden door de andere Feyenoord-verdedigers. Lijkt te licht voor dit niveau.

  Karim El Ahmadi 9
  De maestro van dit Feyenoord. Niet vaak heeft in de Eredivisie een speler rondgelopen die zo zuiver was in zijn passing en positionering en die zo constant was in zijn spel. El Ahmadi beleeft samen met Feyenoord een absoluut droomjaar.

  Tonny Vilhena 7.5
  Zijn besluit om bij Feyenoord te blijven heeft goed uitgepakt voor zowel de club als de middenvelder zelf. Bleek de perfecte lopende middenvelder met veel voetballende kwaliteiten om het gat tussen de defensie en de aanval van Feyenoord te dichten. Kan bovendien zijn tanden in een tegenstander zetten en niet meer loslaten. Heeft nog ruimte voor verbetering en dat is alleen maar goed nieuws voor zijn sportieve toekomst.

  Jens Toornstra 8
  Lang zwierf Toornstra van positie naar positie bij Feyenoord, maar al snel werd voor Giovanni van Bronckhorst duidelijk dat de middenvelder annex aanvaller - op elke plek dan ook - in ieder geval in de basis moest starten. Speelde zelfs clubicoon Dirk Kuyt uit de basis en beleefde zoals zoveel Feyenoorders het beste jaar uit zijn carrière met veertien doelpunten.

  Dirk Kuyt 7
  Puur voetbaltechnisch was het niet altijd voldoende wat Kuyt dit seizoen liet zien, maar op zoveel andere gebieden was de aanvoerder van waarde. Natuurlijk in de kleedkamer, maar ook op het veld. Op moeilijke momenten was het Kuyt die zijn ploeg in het gareel wist te krijgen en met twaalf doelpunten had hij ook zijn sportieve waarde. Het toetje was natuurlijk de kampioenswedstrijd, waarin hij met een hattrick Feyenoord naar de titel schoot en zijn carrière tegelijkertijd prachtig afsloot.  Steven Berghuis 7
  Een wisselvallig seizoen voor Berghuis, die het vooral van momenten en fases moest hebben. In die fases, vooral in de tweede helft van het seizoen, liet de rechtsbuiten wel zien ontzettend goed te kunnen voetballen en zeer doeltreffend te zijn. Perst Berghuis er – misschien bij Feyenoord – volgend jaar een constant seizoen uit, dan wacht hem ongetwijfeld een mooie toekomst.

  Bilal Basacikoglu 5.5
  Het was opnieuw niet het seizoen van Bilal. Mede door blessureleed, maar vooral door zijn eigen spel. Te incidenteel liet hij iets moois zien, maar vaak was de rechtsbuiten onzichtbaar.

  Eljero Elia 7.5
  Elia was dit seizoen een van de fysieke zorgenkindjes van Feyenoord, maar speelde de aanvaller, dan was het vrijwel altijd raak. Negen goals en zes assists in iets meer dan twintig wedstrijden zijn goede statistieken voor de aanvaller, die als hij speelde helemaal los was op de linkerflank. Gaat komende zomer wel vertrekken, hoogstwaarchijnlijk naar Turkije. 

  Nicolai Jörgensen 9
  Zijn debuutseizoen in de Eredivisie en wat voor één. Jörgensen deed wat hij moest doen - 21 doelpunten maken – maar veel meer dan dat. Aangeven, een aanspeelpunt zijn, constant in beweging zijn en daarmee de defensie uit elkaar trekken. Een schot in de roos van technisch directeur Martin van Geel.

  Michiel Kramer 5
  De enige reserve die een beetje uit de toon viel bij Feyenoord door zijn mokkende gedrag, maar ook omdat hij kwalitatief niet kon leveren. Was wel cruciaal in de wederopstandingen tegen FC Utrecht en NEC, maar was uiteindelijk vooral een negatieve noot op een positief seizoen.

  Giovanni van Bronckhorst 9
  De trainer die beslissingen durfde te nemen die niet altijd even populair waren (passeren Kuyt), die hard maar rechtvaardig was voor spelers (Kramer), die spelers in vorm beloonde (Toornstra) en van een grote groep met veel niet spelende reserves één hecht team wist te maken. Van Bronckhorst heeft geleerd van fouten uit het verleden en ze omgezet in zijn kwaliteiten. Een ongelooflijke prestatie van een jonge trainer die de goede dingen op de goede momenten deed en daarmee zijn club voor het eerst in achttien jaar kampioen heeft gemaakt.  Welke cijfers geef jij aan de Feyenoorders? Reageer in de comments!

  Lees meer over:EredivisieFeyenoord

  Poll

  Was Feyenoord de verdiende kampioen?

  (2137 stemmen)

  Plaats een reactie

  Janzijnvader +13669
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:03
  Alles klopte dit seizoen gewoon voor Feyenoord. Vond het ook een goede zet om Steven Berghuis te halen. Leuke speler.
  Vind ik leuk
  Tim +3437
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:30
  Als je bij zijn interviews een beetje tussen de regels door las, kon je de volgende conclusie trekken: Berghuis heeft veel geld heeft ingeleverd om naar Feyenoord te komen, maar het is hem iedere cent waard geweest.
  Vind ik leuk
  Splintair +1438
  vrijdag 19 mei 2017 om 17:51
  Haha ja dan moet je idd goed op letten in de interviews, je mist die info bijna;)
  Vind ik leuk
  woensdag 3 januari 2018 om 15:55
  Doet het ook zeker goed ;)
  Vind ik leuk
  2cents +47556
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:04
  Ik geloof het allemaal wel hoor, dat van Kramer met z'n negatieve gedrag, maar voor het eindresultaat is hij toch van cruciaal belang geweest.
  Vind ik leuk
  Barry Engels +25878
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:28
  Zwaar overdreven om Kramer's prestatie als onvoldoende te bestempelen. Vanwege mokken? Iedere bankzitter moet mokken als ie niet speelt! Te weinig kwa,iteit geleverd? 2x heeft ie ons belangrijke punten opgeleverd, terwijl ie al mokkend van de bank kwam....

  Voor mij was het veelzeggend dat Kramer en Jorgensen gearmd op het balkon stonden tijdens de huldiging op de Coolsingel. Dat hele verhaal over Kramer is volledig uit zijn verband gerukt.
  Vind ik leuk
  Baileys 2002 +17531
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:05
  Jorgenson El Ahmadi en Kuyt verdienen een 10!
  Vind ik leuk
  younited +3513
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:09
  Wat is dat toch met het verkeerd spellen van achternamen.. die namen staan gewoon in het stuk... ja dan kun je me een taalnazi vinden maar ik vind het bijzonder als je niet eens een naam fatsoenlijk na kunt tikken..

  manmanman
  Vind ik leuk
  Baileys 2002 +17531
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:40
  Nee hoor vind je geen taalnazi. Ik heb veel familie in Zweden en veel namen eindigen op son, dus ik maak snel taalfouten als ik een Scandinavische naam schrijf. Automatisch maak ik er son van terwijl in Denemarken veel achternamen eindigen op sen.
  Vind ik leuk
  Barry Engels +25878
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:28
  en Kramer minstens een 6,5!!!
  Vind ik leuk
  Baileys 2002 +17531
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:50
  Ja idd! Tegen Nec en Fc Utrecht ontzettend belangrijk. En ik zag nou niet aan de rest van de spelers dat hij niet goed in de groep lag.
  Vind ik leuk
  Niellie078 +21924
  vrijdag 19 mei 2017 om 18:31
  Jij ken daar ook echt serieus over oordelen
  Niemand verdient een 10 dan zou alles perfect moeten zijn geweest nou in uitwedstrijden was het ook niet om aan te zien
  Vind ik leuk
  Baileys 2002 +17531
  vrijdag 19 mei 2017 om 18:38
  Gewoon blijdschap dat we kampioen zijn geworden. Klaassen, Onana en Sanchez verdienen ook een 10.
  Vind ik leuk
  Harremans +1427
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:05
  Waar slaat dit op? Vilhena een 7,5? Kramer een onvoldoende? Als pinchhitter heeft hij precies gedaan wat hij moest doen.

  En Kuijt een 7? Kijk naar al zn goals dit jaar, allemaal op beslissende momenten.
  Vind ik leuk
  Barry Engels +25878
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:29
  Precies.... gezeik op Kramert! En Tonny verdient gewoon een 8!

  Ballentent dat VP.....
  Vind ik leuk
  BassieN +11054
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:07
  Hoe kun je hier nou nee op antwoorden :')
  Vind ik leuk
  ArieBombarie +35664
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:09
  De minuten die Kramer maakte waren toch niet slecht? Sterker nog: enkele malen beslissend.
  Vind ik leuk
  Fredsjhe +2466
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:09
  Goeie poll weer...

  Diegene die nee stemmen verdienen een koek van Johan Boskamp!

  Vind ik leuk
  De Wijsheid +2529
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:10
  Veel te hoge cijfers en Vilhena te laag
  Vind ik leuk
  666 +4967
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:16
  Precies hadden allemaal 9 -ens moeten zijn!
  Goed dat jij dat ziet, respect man.
  Vind ik leuk
  buddha +7740
  vrijdag 19 mei 2017 om 20:49
  allemaal een 6,66 vind ik
  Vind ik leuk
  14forever +7979
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:13
  Kramer vediend gewoon een 10, verwarmde elk reservebankje tot kookpunt. ;)
  Vind ik leuk
  666 +4967
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:15
  Vrij weinig negatiefs gehoord van Kramer hoor.
  Lijkt me ook niet meer dan logisch dat hij mokkend op de bank zat.
  Elke voetballer wil spelen.

  Verantwoordelijk voor 4 punten deze competie (NEC uit 3 punten en Utrecht uit 1 punt ).

  Alleen daardoor is hij al veel waardevoller geweest dan Bilal of Nelom.

  VP slaat de plank dus weer eens mis.
  Het zal met het oog op makkelijk scoren clicks zijn door mensen te triggeren te gaan Kramer bashen.
  Vind ik leuk
  Barry Engels +25878
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:30
  Daar sluit ik me 100% bij aan..... dat Kramert-kapotgelul!
  Vind ik leuk
  younited +3513
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:23
  Jullie hebben allemaal een onvollldoende... oh nee..
  Vind ik leuk
  Baileys 2002 +17531
  vrijdag 19 mei 2017 om 16:54
  Ik wil niet zeuren, maar nu maak jij een taalfout......
  Vind ik leuk
  Sonneillon +551
  vrijdag 19 mei 2017 om 19:35
  nelom 5.5? hooguit een 2 voor de moeite ..
  Vind ik leuk
  Bennie498 +1294
  vrijdag 19 mei 2017 om 21:30
  Heel heel erg knap blijft het . Als je terug kijkt naar wedstrijden waar Nelom in meedeed moet je eens kijken naar heel zijn houding en het aantal keren dat hij uitgespeeld werd. Zijn manier van inspelen enz. Kan niet meer zijn dat hij nog in Feyenoord komt te spelen niveau Sparta heeft hij .
  Vind ik leuk
  DubRtd +15556
  vrijdag 19 mei 2017 om 21:55
  Wat en gelul om Kramer een 5 te geven
  Te weinig gespeeld voor een cijfer maar als je hem toch een cijfer geeft moet ie een 9 hebben gezien het feit dat zijn goals tegen Utrecht en NEC goud waard waren
  Vind ik leuk
  Xtacy +300
  vrijdag 19 mei 2017 om 22:13
  Hoe kan je überhaupt nee stemmen als Feyenoord na 34 wedstrijden bovenaan staat?

  Verbazingwekkend!
  Vind ik leuk
  wil +838
  dinsdag 23 mei 2017 om 18:58
  Allemaal wat overdreven. Men doet net of Feyenoord nu een wereldploeg is. Hebben goede en slechte wedstrijden gespeeld.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Feyenoord op kampioensrapport: drie keer een 9, één onvoldoende