Amsterdam maakt zich op voor 150.000 feestende fans: gemeente neemt maatregelen

Amsterdam maakt zich op voor 150.000 feestende fans: gemeente neemt maatregelen

19-05-2017 15:27
38

De gemeente Amsterdam houdt rekening met 150.000 fans als Ajax de Europa League wint en donderdag op het Museumplein wordt gehuldigd. Er worden extra agenten en handhavers ingezet om alles in goede banen te leiden.

Woensdagavond is er plek voor 100.000 supporters op het Museumplein als de wedstrijd tussen Ajax en Manchester United live op grote schermen wordt uitgezonden. Er worden extra prullenbakken en plaskruizen in de stad geplaatst en sommige straten worden afgezet om de bezoekersstromen te controleren. Horecazaken mogen langer openblijven zodat supporters kunnen doorfeesten bij een goede afloop. Kroegen mogen zelf ook schermen plaatsen, maar niet gericht naar de straat.

Voor het Leidseplein, het Thorbeckeplein en het Rembrandtplein geldt een voetbalverordening. Hier worden vooralsnog ook geen schermen geplaatst.

Mocht Ajax gehuldigd worden, dan wordt het Museumplein om 15.00 uur geopend. De Ajax-spelers worden dan om 18.00 uur op het podium verwacht. 'Het gevolg daarvan is dat een deel van de supporters dat met Ajax meereist naar Stockholm, een eventuele huldiging mist', laat de gemeente in een verklaring weten. 'Daar staat tegenover dat door de gekozen dag (Hemelvaartsdag) en het tijdstip veel fans er juist wel bij kunnen zijn. De gemeente betreurt het dat uitgerekend een deel van de trouwe supporters een eventuele huldiging zal missen, maar ziet geen mogelijkheden om het feest later die avond of andere dag te organiseren.'