Overmars over transfers: 'Weet dat zij door grote Europese clubs worden gevolgd'

Overmars over transfers: 'Weet dat zij door grote Europese clubs worden gevolgd'

20-05-2017 06:52
35

Marc Overmars is klaar voor de transferzomer met Ajax. De directeur spelersbeleid laat in De Telegraaf weten dat hij de huidige ploeg zo goed als bij elkaar wil houden, maar heeft ondertussen de lijstjes met vervangers klaarliggen.

"Ik heb de compositie van het elftal voor volgend seizoen rond", zegt Overmars in het dagblad. "Natuurlijk weet ik dat spelers als Davy Klaassen, Kasper Dolberg, Davinson Sánchez en Hakim Ziyech door de grote Europese topclubs worden gevolgd. Toch vertrouw ik erop dat we ons huidige succeselftal bijna volledig bij elkaar kunnen houden."

"Daar ligt mijn eerste uitdaging. Zonder daar krampachtig aan vast te houden. Lukt het niet, dan zijn de spelers met drie sterretjes achter hun naam op dit vel goed genoeg om die basisspelers te vervangen", wijst hij naar een A4-tje. "Ja, daar zitten ook jongens uit onze eigen jeugdopleiding bij. De doorstroming bij Ajax is heel gezond. Al moet je eerlijk concluderen dat we met Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Frenkie de Jong over een uitzonderlijke lichting talent beschikken."