Van Geel: Met Van der Gijp heb ik nooit gewerkt. Ik denk dat dat zo blijft

Van Geel: "Met Van der Gijp heb ik nooit gewerkt. Ik denk dat dat zo blijft"

Gepubliceerd: zaterdag 20 mei 2017 om 07:14za 20-05-2017 om 07:14

Martin van Geel treedt weinig in de openbaarheid en dat is een bewuste keuze van de technisch directeur van Feyenoord. Hij houdt zich liever bezig met zijn belangrijke werk bij Feyenoord dan op ieder gerucht en iedere vorm van kritiek te reageren.

Namen als Ronald Koeman, Marco van Basten, Louis van Gaal en andere grote trainers en spelers zeggen allemaal dat ze heel fijn met Van Geel hebben samengewerkt. Maar de beeldvorming over de directeur is anders, mede door opmerkingen als die van René van der Gijp dat hij nooit iemand is tegengekomen die Van Geel een aardige vent vindt. "In deze wereld gaat het steeds meer om de etalage", zegt Van Geel in een interview met Trouw.

"Ik ben daar niet van, van het bespelen van de media. Ik heb ervoor gekozen om terughoudend te zijn, om met iedereen een zakelijke relatie te hebben, om correct te antwoorden. Om onafhankelijk te blijven, en betrouwbaar naar de eigen organisatie." Hij houdt zich dan ook liever vast aan de meningen over hem van de toptrainers en spelers met wie hij gewerkt heeft. "Zij zullen, denk ik, zeggen: de man werkt zich het schompes, voor de club. Kritisch intern, open en eerlijk, naar buiten altijd steunend. Ik denk dat ze dat zullen zeggen. Met Van der Gijp heb ik nooit gewerkt. Ik denk dat dat zo blijft."

Van Geel heeft een reeks goede beslissingen gemaakt die hebben geleid tot de titel van Feyenoord, van het aantrekken van Nicolai Jörgensen tot het aanstellen van de jonge, onervaren Giovanni van Bronckhorst. "Maar je hebt krediet tot aan de voordeur", zegt hij. "Of de beeldvorming is omgeslagen? Dat kan vluchtig zijn. Als ik er straks iemand transfervrij bij haal en die zit op de bank, die speelt niet vanaf dag één de pannen van het dak, dan is het toch weer mijn miskoop."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Van Geel topwerk geleverd bij Feyenoord?

(4013 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws