Heerenveen-verdediger hoopt op Engeland, Duitsland of zak geld: 'Zou dom zijn'

Heerenveen-verdediger hoopt op Engeland, Duitsland of zak geld: 'Zou dom zijn'

20-05-2017 15:20
10

Lucas Bijker speelt zaterdagavond waarschijnlijk zijn allerlaatste wedstrijd namens sc Heerenveen. Plaatsing voor de finale van de play-offs lijkt onhaalbaar na een eerdere 3-1 thuisnederlaag tegen FC Utrecht. Het contract van de verdediger loopt af en Bijker (24) heeft zijn zinnen gezet op een buitenlands avontuur. 

Eerder dit jaar werd bekend dat de oud-speler van SC Cambuur zijn verbintenis niet gaat verlengen in het Abe Lenstra Stadion. Nu lonkt het buitenland. "Als straks alle competities afgelopen zijn, hoop ik te kunnen kiezen tussen meerdere aanbiedingen. Ik ben niet bang dat die aanbiedingen niet komen, ik heb er vertrouwen in dat ik een mooie club vind', vertelt hij zaterdag aan Voetbal International. 

"Een Nederlandse club? Ik verlaat Heerenveen omdat ik naar het buitenland wil, maar je weet het nooit", voegt de linkspoot daar aan toe. "Als er een Nederlandse club komt met een heel goed verhaal, sluit ik zelfs dat niet bij voorbaat uit. Maar een vertrek naar het buitenland heeft mijn voorkeur."

"Ik heb geen specifieke voorkeur voor een bepaalde competitie, ik sta overal voor open. Het Championship zou een geweldige stap vooruit zijn, maar ook de Tweede Bundesliga zie ik zitten. Als ik me ergens financieel onafhankelijk kan voetballen doe ik dat ook", benadrukt Bijker. "Als voetballer moet je je geld in korte tijd verdienen, dus ik zou wel dom zijn als ik zo'n kans laat schieten."