Mooi interview met opgeluchte Rutjes: Ik heb nog nooit zoiets gezien

Mooi interview met opgeluchte Rutjes: "Ik heb nog nooit zoiets gezien"

21-05-2017 14:39
5

Nathan Rutjes heeft zondag op de meest Nathan Rutjes-achtige manier gereageerd op de wonderbaarlijke ontsnapping van Roda JC tegen Helmond Sport (1-1). De Limburgers plaatsten zich met tien man voor de finale van de nacompetitie.

"Jemig... Maar er staat hier - geloof mij - een trotse aanvoerder, hoor. We zaten helemaal niet in de wedstrijd, dat heb je zelf kunnen zien", aldus Rutjes tegen FOX Sports. "Goh, wat hebben we geknokt met tien man. We hebben nog niks, maar we hebben in ieder geval de finale. We weten dat we dan uit een ander vaatje moeten tappen."

Wedden

Meer odds

De cultheld van Roda JC kwam in de tweede helft als invaller in het veld en leidde in de slotfase de 1-1 van Gyliano van Velzen in. Met een brede glimlach: "We hebben het verschil gemaakt, daar zijn we voor toch? Heel bizar, het zag er helemaal niet naar uit, vooral niet met tien man. Zo zie je maar: voetbal is een gek spelletje. Deze kanjer (tikt Van Velzen aan, red.) mag ik heel erg bedanken."

Ondanks de 'overwinning' speelde Roda bar slecht. "Zo, dat is nog een understatement. Ik denk dat ik nog nooit zoiets gezien heb", aldus Rutjes, die na afloop met zijn huilende zoontje over het veld liep. "Ik denk dat de indrukken een beetje te veel waren, dus ik heb hem maar zachtjes weer naar mama gebracht. Als we de finale winnen, gaan we ervoor zorgen dat die glimlach er weer is."