'Vitesse-man' wil met NAC Eredivisie in: Zegt voldoende toch?

'Vitesse-man' wil met NAC Eredivisie in: "Zegt voldoende toch?"

21-05-2017 20:57
9

Stijn Vreven is trots op zijn ploeg NAC Breda, dat zich zondagmiddag ten koste van FC Volendam plaatste voor de finale van de play-offs. De inzet is promotie naar de Eredivisie. 

"Ik vind het heel knap van mijn ploeg dat ze zich zo gemanifesteerd hebben", aldus Vreven tegen Voetbal International. "Iedereen weet hoe het werkt in Breda. De verwachtingen zijn hooggespannen, iedereen wil graag terug naar de Eredivisie. Ik ook, de spelers ook, maar dit is een jonge ploeg. De druk die hier is, is voor de meesten echt nieuw. En dan zo, voor ruim zestienduizend toeschouwers, voor de dag komen. Daar heb ik groot respect voor."

Wedden

Meer odds

NAC moest na de degradatie een flinke stap terug doen. "Financieel heeft de club een stap terug moeten doen, er waren twintig nieuwe spelers voor dit seizoen en een jaar na de finale van de play-offs tegen Willem II staat NAC toch weer in de finale. De beleidsmakers verdienen daar een pluim voor, dat is ontzettend knap. Ik vind dat ze soms te makkelijk kritiek krijgen, zonder dat de feiten genoemd worden."

In de finale van de play-offs wacht NEC. Zegt die wedstrijd hem iets? "De wedstrijd op zich niet, maar ik ben een Vitesse-man, he. Dat zegt voldoende toch?" Vreven doelt op het feit dat hij als speler een verleden heeft in Arnhem en daarom dolgraag aartsrivaal NEC uit wil schakelen.