'Klaassen kan sleutelrol spelen in toekomst Ajax en leegloop voorkomen'

'Klaassen kan sleutelrol spelen in toekomst Ajax en leegloop voorkomen'

21-05-2017 23:57
22

Een enorme leegloop van Ajax komende zomer kan mogelijk worden voorkomen door Davy Klaassen. Amin Younes zegt dat de Ajax-aanvoerder spelers over kan halen om te blijven in Amsterdam als hij zelf ook blijft.

Dat meldt presentator Neal Petersen bij FC Afkicken. "Younes zei: voor het bij elkaar blijven van deze selectie is het cruciaal wat The Captain gaat doen. Als die het signaal geeft dat hij nog een jaar blijft, ben ik ervan overtuigd dat heel veel andere jongens ook gaan blijven", citeert Petersen Younes.

Klaassen zelf heeft de knoop over zijn toekomst nog niet doorgehakt. "Ik weet het niet. Ik weet gewoon niet wat ik wil. We hebben nog een belangrijk potje voor de boeg (Europa League-finale, red.) en wil niet dat m'n gedachten ergens anders heengaan", zei de aanvoerder vorige week zondag na de 1-3 overwinning op Willem ll.

Na het Europese succes van Ajax staan de buitenlandse topclubs naar verluidt in de rij voor de Ajacieden. Zo wordt Davinson Sanchez volgens berichten gevolgd door FC Barcelona en staat Kasper Dolberg in de belangstelling van clubs uit de Premier League. Klaassen zelf werd meerdere keren in verband gebracht met Napoli.