Ajax-fan na drama niet naar EL-finale: 'Heitinga vindt het ook onterecht'

Ajax-fan na drama niet naar EL-finale: 'Heitinga vindt het ook onterecht'

22-05-2017 08:19
39

Een persoonlijk drama uit 2015 kost Ajax-fan Henk van 't Hoog de Europa League-finale in Stockholm. Omdat hij twee weken in coma lag en maanden moest revalideren, kon hij een jaar lang geen wedstrijd bezoeken, waardoor hij geen voorrang kreeg bij de kaartverkoop.

"Ik wist niet wat me overkwam toen ik dat vorige week ontdekte. Vanaf mijn vijftiende jaar bezoek ik al wedstrijden van Ajax. Ook naar vrijwel alle Europese uitwedstrijden ging ik mee. Dan is het logisch dat je voorrang hebt als het er echt om gaat", vertelt de 54-jarige Van 't Hoog aan De Telegraaf.

De Sliedrechtenaar komt niet in aanmerking voor de voorrangsregel, omdat hij door een verkeersongeluk een jaar lang zijn clubkaart niet gebruikte. "Ja, meneer heel spijtig voor u, maar uitzonderingen op deze regel maken we niet, kreeg ik te horen van medewerkers van de Ajax Fancare. Nee, daar snap ik niets van", vervolgt Van 't Hoog, die dit seizoen nota bene meeging naar Vigo, Kopenhagen en Gelsenkirchen. "Maar die opgebouwde punten gelden pas volgend seizoen."

Van 't Hoog heeft de laatste dagen geprobeerd om alsnog aan een kaartje te komen. "Via jeugdtrainer Johnny Heitinga en Jan Buskermolen van de bestuursraad, die het ook onterecht vinden. Maar zonder resultaat. Ik hoop door een wonder nog een kaart te krijgen. Zo niet, dan wordt woensdag een zwarte dag..."