Heerenveen gaat transfermarkt op: 'Achterin absoluut, en een nieuwe keeper'

Heerenveen gaat transfermarkt op: 'Achterin absoluut, en een nieuwe keeper'

22-05-2017 08:14
10

Gerry Hamstra liet zaterdag weten dat trainer Jurgen Streppel niet ter discussie staat bij sc Heerenveen. In gesprek met De Leeuwarder Courant gaat de technisch directeur in op de vraag of beiden twee handen op één buik zijn.

"Dat is voor mij helemaal geen issue. Wij zijn beiden professionals. We mogen elkaar en dat is mooi, maar we durven elkaar ook snoeihard de waarheid te vertellen als dat nodig is", zijn de woorden van Hamstra, die vindt dat er wél wat moet veranderen bij de club. "Het was de tweede seizoenshelft te slecht. Zo simpel is het."

De selectie moet worden uitgebreid, vindt Hamstra. "Er moet achterin absoluut wat bij en we hebben ook een nieuwe keeper nodig. We moeten zorgen dat we deze selectie op peil krijgen." Ook het vele blessureleed bij sleutelspelers, is dit seizoen bepalend geweest voor de Friezen. "Ik kom net uit de kleedkamer, waar ik St. Juste en Van Aken zag zitten. Dat was ons centrale verdedigingsduo van de eerste seizoenshelft."

"Schaars is weggeweest, Kobayashi heeft anderhalf jaar achter elkaar gevoetbald en heeft niet de vorm. Larsson is ook niet in vorm, net als Zeneli", somt Hamstra op. "Dat is te veel geweest."

Lees ook: Heerenveen duidelijk over toekomst Streppel: "Twee uitersten horen bij topsport"