Nederlander voor MUTV naar Europa League-finale: Ik heb Bosz nog gebeld

Nederlander voor MUTV naar Europa League-finale: "Ik heb Bosz nog gebeld"

22-05-2017 13:58
8

Raimond van der Gouw kijkt woensdag met bovengemiddelde interesse naar de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United. Niet alleen is hij aanwezig in Stockholm, de oud-doelman heeft een verleden bij de Engelse grootmacht én kent Peter Bosz goed.

Van der Gouw, tegenwoordig keeperstrainer van Vitesse, stond van 1996 tot en met 2002 onder contract bij Manchester United. Daarnaast werkte hij bij Vitesse drie jaar samen met Bosz. De twee hebben nog regelmatig contact. "Ik heb Peter nog gebeld om hem succes te wensen. We hebben nog een hele tijd hartstikke leuk met elkaar gesproken", vertelt Van der Gouw aan Omroep Gelderland.

De oud-doelman is niet verrast door alle lof die Bosz de laatste weken ten deel valt. "Ik had het wel verwacht. Het is wel iets realistischer geworden dan bij Vitesse. Hij heeft ook andere spelers. Maar de ideeën zijn nog hetzelfde", zegt Van der Gouw, die door Manchester United is uitgenodigd om de finale in Zweden bij te wonen. "Ik ga woensdag voor Manchester United TV iets doen. Morgen hoor ik daar in een bijeenkomst meer over. Hartstikke leuk natuurlijk om er bij te zijn. Het voelt zeker als iets speciaals."