Update: Van Ginkel door knieblessure afwezig bij Oranje, middenvelder 'neemt rust'

Update: Van Ginkel door knieblessure afwezig bij Oranje, middenvelder 'neemt rust'

22-05-2017 18:14
19

Marco van Ginkel en Daryl Janmaat hebben zich afgemeld voor de trainingsstage van het Nederlands elftal in Noordwijk. De vleugelverdediger en de middenvelder zijn geblesseerd, meldt Ons Oranje maandag.

Van Ginkel en Janmaat behoorden tot de 31 spelers die door de nieuwe bondscoach Dick Advocaat werden geselecteerd richting de oefeninterlands tegen Marokko (31 mei in Agadir) en Ivoorkust (4 juni in Rotterdam). Zijn assistent Fred Grim gaat dinsdag en woensdag in Noordwijk aan de slag met de dertien internationals die al geen clubverplichtingen meer hebben.

Wanneer Janmaat weer fit is, is niet duidelijk. De rechtsback van Watford liep zondag in het duel met Manchester City een hamstringblessure op na een sprintduel met Leroy Sané. Uit de voorzet van Sané viel de 0-3 van City, dat uiteindelijk met 0-5 won. Sergio Padt sluit wel meteen aan bij de Oranje-selectie. Zijn club FC Groningen werd afgelopen weekend namelijk uitgeschakeld in de play-offs.

De groep internationals die zich dinsdag in Noordwijk meldt bestaat daardoor uit Feyenoorders Steven Berghuis, Jens Toornstra en Tonny Vilhena, de PSV'ers Jürgen Locadia, Davy Pröpper, Bart Ramselaar en Jeroen Zoet, Memphis Depay (Olympique Lyon), Bas Dost (Sporting), Bruno Martins Indi (Stoke City), Sergio Padt (FC Groningen), Quincy Promes (Spartak Moskou) en Marten de Roon (Middlesbrough).

Update 18.14: Marco van Ginkel moet de trainingsstage bij het Nederlands elftal laten schieten vanwege een knieblessure. Dat meldt PSV maandag. De knie van de middenvelder is licht overbelast en daarom kan Van Ginkel de komende twee weken niet voluit trainen. Na overleg met de medische staf van PSV heeft hij besloten om rust te nemen.