Ajax 'serieus geïnteresseerd' in negentienjarig talent: Hij is een topspeler

Ajax 'serieus geïnteresseerd' in negentienjarig talent: "Hij is een topspeler"

22-05-2017 19:08
39

Ajax heeft verregaande interesse in Maximilian Wöber, verdediger van Rapid Wien. Volgens sportief directeur Frenkie Schinkel is de interesse van Ajax in het negentienjarige talent serieus. 

Volgens het Oostenrijkse Spox staat Wöber hoog op het wensenlijstje van de Amsterdammers. De jongeling, geboren in Oostenrijk, heeft nog een contract tot 2019 bij Rapid. Volgens het eerdergenoemde medium zou het Ajax er niet van weerhouden om komende zomer een bod uit te brengen. "Ajax heeft serieuze interesse in deze speler. Dat weet ik van interne gesprekken die adviseurs hebben gevoerd", zegt Schinkel.

Schinkel twijfelt er geen seconde aan of Wöber goed genoeg is voor Ajax. "De interesse is terecht, want hij is een topspeler. Afgelopen zondag is de speler van Rapid tegen Sturm Graz opnieuw bekeken door scouts van Ajax", aldus de beleidsbepaler van de Oostenrijkse club. Wöber zou in Amsterdam eventueel Jairo Riedewald kunnen vervangen. De kans dat de ontevreden Ajax-verdediger vertrekt, lijkt aanzienlijk.