Enthousiaste Dolberg krijgt nul op rekest van Ajax: club geeft spits niet vrij

Enthousiaste Dolberg krijgt nul op rekest van Ajax: club geeft spits niet vrij

22-05-2017 20:32
29

Ajax is niet van plan om Kasper Dolberg af te staan aan de Deense bond. Jong Denemarken speelt in juni een EK in Polen, maar de spits van de Amsterdammers is daar niet bij. Volgens bondscoach Niels Frederiksen wil Ajax Dolberg niet afstaan.

Naast Dolberg moet Frederiksen het ook doen zonder Yussuf Poulsen van RB Leipzig. De nummer twee van Duitsland heeft hem niet vrijgegeven. "Dolberg kwam net als Poulsen niet aan de orde, omdat hun clubs hen niet wilden vrijgeven", zegt Frederiksen in gesprek met Fyens. Dolberg en Poulsen willen wel graag actief zijn op het EK, maar krijgen nul op het rekest van hun clubs.

Wedden

Meer odds

Oud-Ajacied Viktor Fischer komt vanwege zijn situatie bij Middlesbrough niet in aanmerking voor Jong Denemarken. De vleugelspeler maakt amper minuten in Engeland. Frederiksen moet het doen met de spelers die wél beschikbaar zijn. "Er zijn jongens die het de afgelopen tijd gewoon erg goed hebben gedaan. Ik weet zeker dat ze komen en de kansen aangrijpen die ze krijgen."

Ajax had niet de verplichting om Dolberg af te staan. Na de Europa League-finale tegen Manchester United is het de vraag of het Deense ijskonijn met vakantie kan, omdat de kans bestaat dat hij op wordt geroepen voor het 'grote' Denemarken. De ploeg oefent op 6 juni tegen Duitsland en speelt vier dagen later een WK-kwalificatieduel met Kazachstan.