In het kort: Europa League-finale krijgt sober karakter, Oranje traint met elf man

In het kort: Europa League-finale krijgt sober karakter, Oranje traint met elf man

23-05-2017 19:48
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Minuut stilte voor finale
Uit respect voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester zullen de spelers van Ajax en Manchester United voorafgaand aan de Europa League-finale een minuut stilte in acht nemen. Ook zal de ceremonie voorafgaand aan het duel korter zijn dan gepland en een sober karakter krijgen, meldt de UEFA. Het optreden van de Zweedse dj's Axwell Λ Ingrosso gaat niet door.

Oranje traint in Katwijk
Onder leiding van assistent Fred Grim en keeperstrainer Frans Hoek hebben elf internationals de eerste training van de tweedaagse trainingsstage van Oranje afgewerkt. Veel spelers van het Nederlands elftal hebben nog clubverplichtigingen en sluiten daardoor later aan. Grim en Advocaat stellen donderdag een selectie van 23 man samen, die op trainingskamp gaat naar Portugal. 

Ex-voorzitter Barça opgepakt
Oud-voorzitter van FC Barcelona, Sandro Rosell, en zijn vrouw zijn opgepakt. De arrestaties vonden plaats in verband met een onderzoek naar witwaspraktijken. Rosell en anderen die betrokken waren bij het promoten van wedstrijden van het Braziliaanse elftal zouden illegale betalingen hebben ontvangen.

Conte pakt opnieuw prijs
Antonio Conte is in Engeland uitgeroepen tot 'Manager van het Jaar'. De Italiaan kreeg de titel vanwege zijn topseizoen met Chelsea. De Londenaren werden kampioen van Engeland en spelen zaterdag in de finale van de FA Cup tegen Arsenal.

Porto stuurt trainer weg
FC Porto heeft trainer Nuno Espirito Santo de lijn uitgestuurd. De Portugees kende lang een goed seizoen, maar aan het einde kwam de klad erin. De knock-outfase van de Champions League werd bereikt en Porto presteerde ook in de competitie goed. Juventus schakelde de Portugeze uit, en in eigen land won Porto drie van de laatste negen competitieduels. Dat kostte de trainer na een jaar Porto de kop.