Gemeente Amsterdam neemt beslissing na aanslag: 'Volgen het op de voet'

Gemeente Amsterdam neemt beslissing na aanslag: 'Volgen het op de voet'

23-05-2017 12:40
15

De Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United zal woensdagavond gewoon op het Amsterdamse Museumplein te volgen zijn, ondanks de aanslag in Manchester van maandagavond. Dat heeft de gemeente Amsterdam dinsdagmiddag bevestigd aan Het Parool.

"De aanslag in Manchester past in het huidige dreigingsbeeld en benadrukt helaas de realiteit waar alle grote steden in Europa al langer mee te maken hebben", aldus een woordvoerder van de gemeente. "Net als in de rest van Nederland geldt daarom ook in Amsterdam al enige tijd extra waakzaamheid, ook bij grote evenementen zoals bij de public viewing van Ajax en popconcerten. We volgen alle ontwikkelingen op de voet, ook in het buitenland. Daarbij staat de gemeente in nauw contact met de NCTV en de Amsterdamse politie en het OM."

Hoewel de finale woensdagavond nog steeds via grote schermen gevolgd kan worden, worden de gebeurtenissen in Manchester niet vergeten. "We hebben ook contact met Ajax om te kijken op welke wijze we woensdag rond de finalewedstrijd ook in Amsterdam stil kunnen staan bij de slachtoffers."