Bosz: 'Het gevoel dat overheerst is dat het de glans van een finale afhaalt'

Bosz: 'Het gevoel dat overheerst is dat het de glans van een finale afhaalt'

23-05-2017 19:02
10

Peter Bosz heeft dinsdag op de persconferentie in aanloop naar de Europa League-finale zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers van de aanslag in Manchester. Volgens de Ajax-trainer is de glans van de eindstrijd in Stockholm verdwenen.

"Ik wil beginnen wat te zeggen over wat er in Manchester is gebeurd, ik doe dat in het Nederlands, want het is al moeilijk genoeg in het Nederlands", stak Bosz van wal. "Het gevoel dat bij mij overheerst is dat het de glans van een finale afhaalt. Het had een voetbalfeest moeten zijn en dat wordt overschaduwd door de gebeurtenissen. Dat is verschrikkelijk en we willen onze oprechte deelneming uiten."

Volgens Bosz is er contact geweest met Manchester United. "Edwin (van der Sar, red.) heeft daar wel contact over gehad. Dat gaat om het team heen, maar dat contact is er wel geweest ja. Het is allemaal nog zo vers, het is gisteravond gebeurd."

Ook binnen de Ajax-selectie kwam de aanslag ter sprake. "We praten er met elkaar over. Ariane Grande was twee weken geleden nog in Amsterdam. Daar zijn spelersvrouwen met hun kinderen ook naartoe geweest. Op die manier komt het ook voor ons dichtbij. Als het in Manchester kan gebeuren, kan het overal gebeuren. Op die manier praten we erover."