Oranje-international in twijfel: 'Je wilt natuurlijk op het hoogste niveau spelen'

Oranje-international in twijfel: 'Je wilt natuurlijk op het hoogste niveau spelen'

23-05-2017 20:14
4

Marten de Roon meldde zich dinsdag in Noordwijk voor de tweedaagse trainingsstage van het Nederlands elftal. Verrast dat hij tot de voorselectie behoort, is de 26-jarige middenvelder niet.

"Ik had het wel een beetje gehoopt", zegt De Roon tegen FOX Sports. "Ik zat de laatste keer natuurlijk ook in de voorselectie. Toen viel ik af. De keer daarvoor mocht ik wel mee, nadat ik op het laatste moment was opgeroepen. Dus ik had er wel hoop op dat ik mij toch even mocht laten zien en melden. Hopelijk kan ik wat laten zien."

Voor De Roon is het ook een kans om de zinnen te verzetten. Met Middlesbrough degradeerde hij uit de Premier League. "Dat is een grote teleurstelling. Het was een rotseizoen. Niet alleen in sportief opzicht, maar je voelt het ook in je hoofd. Daar word je minder vrolijk van. Dan is het wel fijn dat je hier even kunt zijn."

Het is nog niet duidelijk waar De Roon na de zomer voetbalt. "Je wilt natuurlijk op het hoogste niveau spelen, dus we gaan zien wat de zomer brengt. Maar voorlopig ben ik gewoon nog bij Middlesbrough en heb ik een contract. Als ik er volgend jaar nog speel, gaan we zo snel mogelijk terug proberen te komen. Op dit moment speelt er nog niets."