Blind analyseert finale: 'In de historie is dat vaak de sleutel geweest'

Blind analyseert finale: 'In de historie is dat vaak de sleutel geweest'

24-05-2017 07:35
6

Danny Blind is tijdens de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United van woensdagavond vooral benieuwd naar de strijd op het middenveld. Daar kan de wedstrijd wel eens beslist worden, denkt de voormalig captain van de Amsterdammers. 

"Ik ben benieuwd hoe het middenveld bij United eruit gaat zien. Hoe zij zich instellen op het middenveld van Ajax, dat echt weer voetballers heeft die goed tussen linies kunnen spelen. In de historie is dat vaak de sleutel geweest tot de zege voor Nederlandse ploegen tegen Engelse", legt Blind uit in het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Maar de Premier League is intussen natuurlijk geïnternationaliseerd, ook United kan slimme middenvelders als Mata en Mkhitaryan opstellen. Maar kiest Mourinho ook voor die types?", vraagt hij zich af. "Of wil hij voor zo'n finale de kracht en lengte van bijvoorbeeld Fellaini gebruiken?"

"Verder mist United met Bailly een pezige verdediger die perfect op Dolberg had kunnen spelen. En hoe gaan ze achterin bij Ajax om met de snelheid van Rashford op de counter? Ook Martial kan grote ruimtes bespelen."