Wat gebeurde er: iedere donderdag als ik verloor, won Peter in Europa met Ajax

"Wat gebeurde er: iedere donderdag als ik verloor, won Peter in Europa met Ajax"

24-05-2017 09:25
6

Na een wedstrijd van Ajax belt trainer Peter Bosz altijd even met zijn moeder. Dat vertelt Tiny Bosz (79) hoogstpersoonlijk in een interview met dagblad de Stentor. In aanloop naar de Europa League-finale van woensdag is de spanning groot in huize Bosz. 

Een telefoontje naar zijn moeder is 'één van de eerste dingen die Peter doet' na een duel van Ajax. "Heel kort maar, want hij heeft genoeg te doen. Maar hij belt altijd even." De moeder van de Ajax-coach, een fanatiek tennister, blijkt behoorlijk bijgelovig te zijn. Wekelijks staat ze op de baan. 

Wedden

Meer odds

"Wat gebeurde er: iedere donderdag als ik verloor, won Peter in Europa met Ajax. Een wetmatigheid." In de weken dat Ajax níet in Europa actief was, won ze zelf juist wél. "Toen ik het eenmaal doorhad, in de kwartfinale was dat, ging ik heus niet expres verliezen. Peter heeft een grote hekel aan verliezen, ik kan je wel vertellen van wie hij dat heeft."

"Tot aan de halve finale was mijn nederlaag zijn winst. Gelukkig is mijn competitie precies deze week van de finale afgelopen. Zijn we daar vanaf."