'Wie de finale gaat winnen? Na tien minuten kan ik het je zo vertellen'

'Wie de finale gaat winnen? Na tien minuten kan ik het je zo vertellen'

24-05-2017 11:14
22

René Meulensteen denkt dat Ajax een goede kans maakt tegen Manchester United. De voormalig rechterhand van Sir Alex Ferguson zegt dat de Amsterdammers lef moeten tonen.

"Sowieso heeft Ajax voorin de meeste individuele kwaliteit, met Kasper Dolberg, Justin Kluivert, Bertrand Traoré en noem ze maar op. Ajax moet het durven om er op te klappen, net als tegen Schalke 04 en Olympique Lyonnais. Ze moeten absoluut geen ontzag hebben voor United, dan maken ze zeker een goede kans", zegt Meulensteen tegen ELF Voetbal.

Dat Ajax jong en onervaren is, kan volgens Meulensteen een nadeel zijn. "Ervaring is heel belangrijk in finales. Jonge spelers raken eerder de draad kwijt bij zo'n wedstrijd. Daarom is het te hopen dat mannen als Lasse Schöne en Davy Klaassen katalysators worden. Leiding geven aan de ploeg. En je kan het ook omdraaien: Ajax kan er voordeel uit halen als ze heel veel energie in de wedstrijd leggen."

Meulensteen durft nog niet te zeggen wie de finale gaat winnen. "Na tien minuten kan ik je het waarschijnlijk zo vertellen. Het hangt er echt vanaf hoe de wedstrijd in het begin verloopt. Durft en kan Ajax druk op de bal te zetten? Hoe speelt Manchester United? Na tien minuten heb ik er al een gevoel bij. Op dit moment vind ik het echter nog heel moeilijk om in te schatten."