'Laten we hopen dat na vanavond iedereen in de wereld weer weet wat Ajax betekent'

'Laten we hopen dat na vanavond iedereen in de wereld weer weet wat Ajax betekent'

24-05-2017 20:14
7

Edwin van der Sar wisselde woensdag een blik met Marc Overmars in de Friends Arena in Solna, kort voor de aftrap van de Europa League-finale. Daar zat volgens de algemeen directeur van Ajax veel in.

"Erkenning, geluk. We werken hard. Daar is niets mis mee, dat doen de zusters in het ziekenhuis en de vuilnismannen ook. Maar we staan nu in de Europa League-finale. Dat is fantastisch", zegt Van der Sar voor de camera van FOX Sports. "We hopen hem mee naar huis te nemen, mee naar Amsterdam."

Wedden

Meer odds

Van der Sar vindt de finale in meerdere opzichten belangrijk. "Het is denk ik het belangrijkste dat we aan de wereld en aan Europa hebben laten zien dat we er nog zijn. We are back", aldus de oud-doelman. "Dat proberen we ook via social media naar buiten te krijgen. Het is gewoon belangrijk voor je naam, voor je shirt. Ik ben heel blij dat we 'thuis' spelen, dat het Ajax-shirt op het veld staat."

"Iedereen weet wat United is, laten we hopen dat na vanavond iedereen in de wereld ook weer weet wat Ajax betekent", besluit Van der Sar.