Bosz: Gesprekken in de kleedkamer en filmpjes leiden alleen maar af

Bosz: "Gesprekken in de kleedkamer en filmpjes leiden alleen maar af"

24-05-2017 20:47
2

Peter Bosz heeft voor de Europa League-finale tegen Manchester United geen verrassingen in petto in zijn opstelling. De Ajax-trainer stelt desondanks dat het geen abc'tje was. 

"We kijken altijd omdat er behoorlijk wat jongens op de deur kloppen, maar we hebben hiervoor gekozen", zegt Bosz bij RTL7. "We hebben zoveel mogelijk hetzelfde gedaan, dezelfde voorbereiding. Zo zijn we hier gekomen. Gesprekken in de kleedkamer en filmpjes leiden alleen maar af. Het gaat erom dat wij zo snel mogelijk aan het voetballen komen."

Daar ligt volgens de oefenmeester de sleutel in de finale in Solna. "Wij stellen voetballers op, maar je hebt met een tegenstander te maken. Het gaat erom wie er beter is in zijn manier van spelen. Het hangt ervan af hoe sterk wij zijn, wij moeten ons eigen spel spelen. En of dat ook tegen deze grote club lukt."

Bosz durft niet te zeggen wat voor effect de aanslag in Manchester heeft op de Engelsen. "Maar als zoiets in jou stad plaatsvindt, kan ik me voorstellen dat het iets met je doet."