'Feyenoord smeedt transferplan: huur óf maximaal zes miljoen voor Lens'

'Feyenoord smeedt transferplan: huur óf maximaal zes miljoen voor Lens'

25-05-2017 15:26
35

Feyenoord wil Jeremain Lens komend seizoen huren, mochten de Rotterdammers de transfersom van de Sunderland-aanvaller niet op kunnen hoesten. Dat meldt het Turkse Fanatik althans.

Lens speelde dit seizoen op huurbasis bij Fenerbahçe. Normaal gesproken keert de aanvaller deze zomer weer terug bij de club waar hij onder contract staat: Sunderland. Feyenoord zoekt echter naar aanvallende versterkingen en Lens ziet het naar verluidt niet zitten op het tweede Engelse niveau te spelen.

Feyenoord zou Lens zodoende willen overnemen. Allereerst hoopt de kampioen van Nederland hem te huren van Sunderland. Plan B is kopen: volgens Fanatik heeft Feyenoord maximaal zes miljoen euro over voor de buitenspeler. Naast de transfersom wordt het salaris van Lens mogelijk een obstakel. Volgens het Algemeen Dagblad kan Feyenoord 'nog niet eens een kwart' van het huidige jaarsalaris van Lens kan betalen.

Lens is, net als Robin van Persie, één van de kandidaten om het vertrek van Steven Berghuis en Dirk Kuyt op te vangen. Laatstgenoemde besloot na het behalen van het kampioenschap te stoppen met voetballen. Huurling Berghuis keert zo goed als zeker terug naar Watford.