AZ droogt Utrecht af en heeft Europees voetbal bijna binnen: Stengs de uitblinker

AZ droogt Utrecht af en heeft Europees voetbal bijna binnen: Stengs de uitblinker

25-05-2017 22:37
96

AZ heeft een reuzenstap gezet richting Europees voetbal. In eigen huis stuurden de Alkmaarders het FC Utrecht van Erik Ten Hag met een ruime nederlaag terug naar huis: 3-0. Een van de uitblinkers: Calvin Stengs (18).

De jonge rechtsbuiten drukte na ruim een kwartier spelen zijn stempel op het duel door op fraaie wijze Joris van Overeem weg te sturen. De middenvelder faalde oog-in-oog met doelman David Jensen niet. AZ, dat veel sterker was dan Utrecht, gaf gas en kwam op 2-0 door een eigen goal van Yassin Ayoub. Het voorbereidende werk kwam opnieuw van Stengs.

Een kwartier na de theepauze kon Utrecht via Sebastien Haller wat terugdoen, maar de Franse spits hielp zijn kans om zeep door uit te draai te hard en te wild over te schieten. Even later maakte AZ er 3-0 van. Spits Wout Weghorst, in de vorige ronde tegen FC Groningen ook al belangrijk, kopte via de paal binnen na een vrije trap van Stijn Wuytens.

De aanvallende impulsen van Utrecht, Richairo Zivkovic en Nacer Barazite werden gebracht, hielpen niet. De club uit de Domstad mag de handen dichtknijpen dat het niet met een grotere nederlaag naar huis is gestuurd, getuige de schiettent in de slotfase van het duel. AZ kan het karwei komende zondag in Utrecht afmaken.