'Ajax-vertrek uitgesloten; duo heeft weinig toekomst meer in Amsterdam'

'Ajax-vertrek uitgesloten; duo heeft weinig toekomst meer in Amsterdam'

26-05-2017 07:12
65

Het is de vraag welke spelers van Ajax er dit seizoen vertrekken uit Amsterdam. Bertrand Traoré keert terug naar Chelsea en voor diverse spelers lonkt een transfer. Maar er is ook goed nieuws: Matthijs de Ligt (17) heeft besloten om nog een paar jaar bij Ajax te blijven.

Dat meldt De Telegraaf. 'De Ligt is niet alleen jong, maar bovenal verstandig en heeft al aangegeven voor zijn ontwikkeling nog een aantal jaren onder de Ajax-vleugels te willen blijven', schrijft de ochtendkrant. De Telegraaf meldt ook dat er voor Kenny Tete en Jaïro Riedewald weinig toekomst is onder Peter Bosz. Davinson Sanchez staat op de radar van Spaanse clubs en ook Kasper Dolberg wordt gevolgd door de internationale top.

Joël Veltman kan zijn contract verlengen tot 2020 bij Ajax, maar een vertrek van de rechtervleugelverdediger valt niet uit te sluiten. Naar verluidt is Tottenham Hotspur geïnteresseerd in de Oranje-international.

De ochtendkrant schrijft ook dat er deze zomer druk is bij Ajax. 'Ook al, omdat Ajax de laatste drie seizoenen geen enkele prijs pakte. Bosz zelf stond nog nooit met een schaal of cup in zijn handen. Met het juiste gereedschap in handen moet daar een einde aan worden gemaakt. Dus ligt de bal nu bij Overmars, die de selectie samen met Bosz zal vertimmeren.'