Bosz: 'Die clausule heb ik dit keer niet in mijn contract en dat zegt genoeg'

Bosz: 'Die clausule heb ik dit keer niet in mijn contract en dat zegt genoeg'

26-05-2017 07:06
7

Hoewel Peter Bosz zijn eerste seizoen als trainer van Ajax besloot zonder prijs, denkt hij dat er een goede basis ligt voor zijn tweede jaar in Amsterdam. De oefenmeester beseft dat er wel een uitdaging ligt voor de clubleiding.

"De spelers zijn aan mij gewend en ik aan de spelers", zegt Bosz in het Algemeen Dagblad. Met Ajax verloor hij woensdag de Europa League-finale tegen Manchester United met 0-2, maar de trainer ziet perspectief. Gevaar is wel dat enkele steunpilaren worden weggekocht. "Het allermooiste zou zijn om deze selectie bij elkaar te houden. Omdat we deze ervaring van een verloren finale meenemen."

"Maar vooral omdat het een team is dat karakter heeft en omdat er chemie is", vervolgt Bosz. "Maar we kennen de voetbalwereld, het zal een uitdaging worden." Dat hij zelf een stap omhoog maakt, verwacht de coach niet. "Zo'n vaart zal het niet lopen. Ik heb hier voor drie jaar getekend. Bij andere clubs liet ik altijd een clausule in mijn contract opnemen dat ik onder bepaalde omstandigheden kon vertrekken. Dat heb ik nu niet gedaan en dat zegt eigenlijk wel genoeg."