'Ajax heeft een geweldige job verricht om deze selectie bij elkaar te brengen'

'Ajax heeft een geweldige job verricht om deze selectie bij elkaar te brengen'

26-05-2017 08:24
37

Het is de vraag of Ajax na de verloren Europa League-finale tegen Manchester United veel steunpilaren kwijtraakt of de selectie juist een extra kwaliteitsimpuls geeft. Trainer Peter Bosz deelt hoe dan ook een compliment uit aan de clubleiding.

"Ik vind dat de club een geweldige job heeft verricht om deze selectie bij elkaar te brengen. Het wordt nu een hele uitdaging om te kijken hoe we er volgend seizoen weer voorstaan", laat Bosz weten in De Telegraaf. De oefenmeester denkt dat de start in ieder geval minder moeizaam zal zijn als dit seizoen.

"Deze Europese reeks geeft ons het vertrouwen dat we het in de voorrondes van de Champions League beter zullen doen dan vorig jaar", doelt Bosz op de kansloze eliminatie door FK Rostov. "We mogen zeker meer verwachten. Ik ken de jongens nu, de jongens kennen mij en mijn speelstijl. En ze hebben tegen Manchester getoond weinig weg te geven. Wat dat betreft zijn we sterker geworden."

"Deze jongens nemen ook de ervaring van de finale mee.", vervolgt Bosz. "Die hadden ze nog niet, maar nu wel. Ik kreeg een prachtig appje van iemand die schreef dat je finales moet leren winnen. Daarvoor moet je die eerst hebben gespeeld en hebben verloren."