Amateursensatie (24) keert na megatransfer naar Schotland weer terug op oude nest

Amateursensatie (24) keert na megatransfer naar Schotland weer terug op oude nest

26-05-2017 14:10
6

Yordi Teijsse is komend seizoen weer te bewonderen bij Quick Boys. De 24-jarige spits, broer van voormalig Go Ahead-Eagles speler Kenny Teijsse, keert na een avontuur bij het Schotse Dundee FC terug op sportpark Nieuw-Zuid.

In Katwijk tekent Teijsse voor twee seizoenen. De goalgetter had met dertig doelpunten een groot aandeel in het kampioenschap van Quick Boys en de promotie naar de Derde Divisie. Het leverde hem de interesse van veel clubs op, waaronder van Dundee. Hij maakte de transfer naar het Premiership, maar in Schotland kwam Teijsse nooit helemaal uit de verf. Wel maakte hij minuten tegen Celtic en Rangers FC (voormalig Glasgow Rangers).

Dundee verhuurde hem aan Wuppertaler SV, een club die actief is op het vierde Duitse niveau. Het buitenlandse avontuur is leerzaam geweest voor Teijsse, maar de spits heeft besloten om terug te keren naar zijn oude liefde.

Dat Teijsse nu profvoetballer af is, maakt hem niet uit. "Nogmaals, het sociale aspect is voor mij heel belangrijk. Naast het voetbal heb ik de behoefte aan afleiding. Die vind ik in mijn werk, het lesgeven, het kickboxen en mijn andere hobby's. Ik denk dat ik de komende jaren een prima leventje zal hebben", zegt de spits op de clubsite van de Katwijkers.