MVV gaat relschoppers hard aanpakken: 'Eentje van ADO, eentje van Feyenoord'

MVV gaat relschoppers hard aanpakken: 'Eentje van ADO, eentje van Feyenoord'

26-05-2017 16:38
60

MVV wil de veroorzakers van de ongeregeldheden rondom de wedstrijd tegen Roda JC hard aanpakken. Dat laat voorzitter Bert Kersten van de Maastrichtse club weten. Hij wil daarbij samenwerken met de provinciegenoot.

Opvallend genoeg schoot de politie niet te hulp. "Wij vonden dat we het zelf moesten oplossen. Ik heb daar ook heel erg mijn best voor gedaan", reageert Kersten, die al uithaalde naar de relschoppers, bij FOX Sports. "Maar je zag, de sfeer was grimmig. Zo grimmig dat de Roda-stewards, dertig man sterk, zich teruggetrokken. Die konden tegen hun eigen mensen niet optreden."

"Wij hebben dat met een aantal mensen geprobeerd. Dat was ook moeilijk, maar het is wel gelukt", vervolgt Kersten. "Het is geen verwijt naar die stewards. Als je voor zo'n meute staat is het heel moeilijk. Ik heb diep respect voor al die stewards, ook die van ons. Ik ben ook persoonlijk die stewards gaan bedanken die wel hun verantwoording nemen en hun mannetje durven te staan."

Kersten wil de daders zo snel mogelijk opsporen via bewakingsbeelden. "Mijn voorstel is dat Roda en MVV samenwerken, de beelden uitwisselen en aan beide kanten harde maatregelen nemen om dit soort mensen die hier niet thuishoren aan de kant te zetten." MVV wil de relschoppers een boete van 10.000 euro en een stadionverbod van vijf jaar opleggen.

Kersten deed wel een opvallende constatering. "Wat mij ook verontrust is dat er mensen van andere clubs tussen zitten. Er is er eentje van ADO gesignaleerd, eentje van Feyenoord. Die mensen komen hier om een rommeltje te maken. Als ik ergens een hekel aan heb, is het dat wel", besluit de preses.