Van Bronckhorst: 'Er was het geloof dat je met Feyenoord prijzen kan winnen'

Van Bronckhorst: 'Er was het geloof dat je met Feyenoord prijzen kan winnen'

26-05-2017 18:56
8

Giovanni van Bronckhorst omschrijft de slotfase van het duel met Heracles Almelo als het mooiste moment tijdens alle festiviteiten rond het behalen van de landstitel. Volgens de Feyenoord-coach kwam toen de emotie los.

"Het mooiste moment was het besef dat het niet meer fout kon gaan", zegt Van Bronckhorst tegen RTV Rijnmond. "Dat was denk ik in de 87e of 88e minuut. Dat had ik als speler ook altijd in kampioenswedstrijden. Dat gevoel van: dit gaat niet meer mis. Dat is zo'n mooi gevoel. Dan komt alles voorbij. De emoties komen los, je krijgt flashbacks van heel het seizoen. En bij het laatste fluitsignaal barst alles los."

Ook de doorgaans rustige Van Bronckhorst stortte zich in het feestgedruis. "Op zo'n moment mag en zelfs móét de emotie eruit. Je bereikt iets waar je van gedroomd heb, waar je hard voor gewerkt heb." Aan de basis van de titel lag volgens de trainer de bekerwinst een seizoen eerder. "Er was het geloof dat je met Feyenoord prijzen kan winnen. En het winnen van prijzen werkt verslavend, dat geeft zoveel energie."

"Dat heeft dit seizoen laten zien", vervolgt Van Bronckhorst. "Als je dat vergelijkt met het jaar daarvoor, toen ik het tijdens de play-offs overnam van Fred Rutten, daar eindig je in deceptie. Dat neem je toch mee naar een nieuw seizoen."