Update: 'Deal zo goed als rond: City hengelt duurste doelman aller tijden binnen'

Update: 'Deal zo goed als rond: City hengelt duurste doelman aller tijden binnen'

30-05-2017 00:17
46

De 23-jarige Ederson, keeper van Benfica, verkast naar Manchester City. Dat melden Portugese media zaterdag. De Braziliaanse goalie wordt hoogstwaarschijnlijk de duurste doelman aller tijden. 

City gaat ongeveer veertig miljoen euro betalen voor Ederson - volledige naam: Ederson Santana de Moraes - en overtreft daarmee de 37 miljoen euro die Juventus zestien jaar geleden overmaakte naar Parma voor de Italiaanse legende Gianluigi Buffon. 

Benfica bezit slechts vijftig procent van de tranferrechten van Ederson en wil daarom een enorme transfersom zien. City-manager Pep Guardiola is bereid om zeer diep in de buidel te tasten voor een nieuwe keeper. Claudio Bravo kon dit seizoen niet overtuigen en back-up Willy Caballero vertrekt uit het Etihad Stadium. 

Benfica nam Ederson in 2015 over van Rio Ave. In zijn eerste twee seizoenen werd de sluitpost kampioen met de Portugese grootmacht. Mocht het inderdaad tot een transfer komen, dan is Ederson na Bernardo Silva de tweede grote aankoop van Guardiola voor het nieuwe seizoen. Vrijdag werd de Portugese aanvaller voor dik zestig miljoen overgenomen van AS Monaco.

Update 29/5 9.28: Het wordt steeds waarschijnlijker dat Manchester City zich gaat versterken met Ederson Moraes. De 23-jarige doelman van Benfica arriveert maandag in Manchester voor gesprekken, melden de BBC en Sky Sports. Het is de bedoeling dat hij dinsdag medisch wordt gekeurd. Ederson kost naar verluidt veertig miljoen euro en wordt daarmee de duurste doelman aller tijden.

Update 30/5 00.13: Volgens Marca is de deal tussen Benfica en Manchester City op een haar na rond. Ederson maakt de overstap naar Engeland en gaat veertig miljoen euro kosten. Daarmee wordt hij de duurste doelman aller tijden. De Spaanse krant verwacht binnen een aantal uren een officieel persbericht. De medische keuring staat gepland voor dinsdag.

No Poll