Nieveld en PSV'er Steven Bergwijn

Spijt van Feyenoord-vertrek: Mijn zaakwaarnemer had me destijds moeten adviseren

Spijt van Feyenoord-vertrek: "Mijn zaakwaarnemer had me destijds moeten adviseren"

27-05-2017 16:36
9

Norichio Nieveld denkt dat het met terugwerkende kracht niet slim is geweest om in 2009 te vertrekken bij Feyenoord. Dat vertelt de verdediger, die deze zomer vertrekt bij Go Ahead Eagles, in gesprek met dagblad de Stentor. Nieveld denkt dat er voor hem misschien wel een doorbraak in De Kuip had ingezeten. 

"Feyenoord wilde mijn contract wel verlengen, maar me bij Excelsior stallen. In plaats daarvan tekende ik direct bij Excelsior. Dat bleek achteraf niet slim. Bij Feyenoord kwamen ineens allemaal verdedigers door. Bruno Martins Indi, Miquel Nelom, Stefan de Vrij en Kelvin Leerdam", somt de 28-jarige Nieveld op. "Heel vaak heb ik gedacht dat als ik voor twee jaar had verlengd, mijn kans misschien ook wel weer was gekomen en mijn carrière er heel anders uit had kunnen zien."

Inmiddels weet hij 'hoe het werkt'. "Veel zaakwaarnemers zijn gekoppeld aan clubs. Ze weten al wie er komen en gaan. Dat gevoel had ik bij Feyenoord destijds al. Feyenoord zei dan: dat is een goede zaakwaarnemer. Die moet je nemen."

"Je bent jong en onervaren. Je gelooft het en gaat met hem in zee. Mijn zaakwaarnemer had me destijds moeten adviseren. Jaren later viel de puzzel in elkaar en besefte ik dat hij er het meeste baat bij had als ik bij Excelsior zou tekenen." Nieveld maakte in februari 2009 zijn debuut voor Feyenoord. Hij speelde in totaal drie officiële duels namens de Rotterdamse grootmacht.