In het kort: Advocaat doet slechte zaken, historisch tienerdoelpunt bij Juventus

In het kort: Advocaat doet slechte zaken, historisch tienerdoelpunt bij Juventus

27-05-2017 20:54
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Advocaat blijft in spanning
Fenerbahçe heeft zaterdag slechte zaken gedaan in de Turkse Süper Lig. Tegen Trabzonspor werd er met 1-1 gelijkgespeeld. Concurrent Galatasaray kan nu maandag op gelijke hoogte komen met de ploeg van Dick Advocaat. Fenerbahçe en Galatasaray zijn al weken in een felle strijd verwikkeld om plek drie. Fener heeft nu drie punten minder, maar de aartsrivaal heeft nog een duel tegoed. Wanneer nummer twee Istanbul Basaksehir volgende week de Turkse beker wint, dan schuift het directe Europa League-ticket door naar de nummer drie.

Kean (17) maakt winnend doelpunt voor Juventus
Een week voor de Champions League-finale tegen Real Madrid heeft Juventus met 2-1 gewonnen van Bologna. De zeventienjarige Moise Kean kopte in de 94e minuut de 2-1 binnen. Het was een historische treffer, want Kean is de allereerste scorende speler in de Serie A die geboren is ná 1 januari 2000. Ook Paolo Dybala was trefzeker. 

Aké op de bank tijdens FA Cup-finale
Nathan Aké begint zaterdagavond op de bank tijdens de FA Cup-finale tussen Chelsea en Arsenal. Antonio Conte heeft in zijn driemansachterhoede gekozen voor Cesar Azpilicueta, David Luiz en Gary Cahill. Bij Arsenal geeft Arsène Wenger de voorkeur aan David Ospina boven Petr Cech. De finale begint om 18.30 uur. 

Chelsea: Courtois, Azpilicueta, Luiz, Cahill, Moses, Kante, Matic, Alonso, Pedro, Diego Costa en Hazard

Arsenal:
 Ospina, Holding, Mertesacker, Monreal, Bellerin, Ramsey, Xhaka, Oxlade-Chamberlain, Özil, Sánchez en Welbeck

Treble voor ongeslagen Celtic
Schots kampioen Celtic heeft zaterdagmiddag de FA Cup veroverd. Aberdeen werd verslagen met 2-1. In blessuretijd maakte Tom Rogic het winnende doelpunt. Celtic won eerder dit seizoen ook al de League Cup. Bijzonder: de formatie van Brendan Rodgers verloor niet één keer in eigen land.