'Serie A-terugkeer lonkt voor De Roon: concrete interesse voor controleur'

'Serie A-terugkeer lonkt voor De Roon: concrete interesse voor controleur'

28-05-2017 11:58
9

Voor Marten de Roon lonkt een terugkeer naar Italië. SS Lazio heeft belangstelling voor de Nederlandse controleur, die seizoen met Middlesbrough degradeerde uit de Premier League. 

Il Messaggero meldt dit weekend dat de 26-jarige De Roon er goed op staat bij Lazio. Een jaar geleden werd de Oranje-international ook al gelinkt aan de werkgever van Stefan de Vrij en Wesley Hoedt. Na een indrukwekkend jaar bij Atalanta Bergamo koos De Roon echter voor een overstap naar Middlesbrough.

Persoonlijk beleefde de oud-speler van sc Heerenveen en Sparta een prima seizoen, maar met zijn club liep het minder goed af. Middlesbrough eindigde op plek negentien en is volgend jaar dus weer actief in het Championship. De Roon vertelde eerder deze week al dat hij graag op het hoogste niveau wil blijven spelen. 

Lazio ziet de rechtspoot als een geschikte opvolger voor Lucas Biglia, die waarschijnlijk vertrekt uit Rome. Er zijn overigens nog veel meer clubs die De Roon op de voet volgen. Ook Everton en Southampton worden gelinkt aan de Nederlander.